Loading... Please wait...

Nieuwsbrief


Muziek met Jan en Alleman, een groot succes!!

Geplaatst Op 27th Oct 2010 @ 9:26 AM

John van Nijnatten (RAN) werkt regelmatig mee aan sociale projecten. Op 20 Juni 2010 was RAN medeverantwoordelijke  voor de creatieve invulling van de theatershow: "Muziek met Jan en Alleman". Dit was een unieke samenwerking tussen blaasorkest Huysluy en The Real Blue band, een orkest voor mensen met een beperking.  RAN, stond in deze garant voor de creatieve invulling van de voorstelling en alles daaromheen. Van opening tot sluiting, decors, verhaallijnen etc etc.  Het was een groot succes en RAN heeft hier met plezier aan meegewerkt.

 

The Real Blue Band pakt uit in Chassé
door Corné Luyken. vrijdag 18 juni 2010
 
BREDA - Met een optreden van The Real Blue Band weet je nooit wat het wordt.
Wat wél vaststaat, is dat het concert zondagavond in het Chassé Theater in Breda zal uitlopen op een muziekfeest.

The Real Blue Band bestaat uit 65 muzikanten. De artiesten hebben allemaal een verstandelijke beperking. Zondag belooft een speciaal        optreden te worden met gastmuzikanten, tal van acts en een groots decor.

De voorstelling Muziek met Jan en Alleman is een cadeau van muziekkapel Huysluy, dat dit jaar haar 33e verjaardag viert. Maanden heeft Huysluy intensief met The Real Blue Band geoefend. Het heeft geleid tot een repertoire van twintig nummers.

Dankzij een sponsoractie van diezelfde Huysluy is The Real Blue Band voorzien van een aantal nieuwe instrumenten en dragen de muzikanten nieuwe outfits. Muzikaal leider Jan van Rijckevorsel is er maar wat blij mee. Een groot aantal muzikanten is niet alleen verstandelijk maar ook lichamelijk gehandicapt. Door de financiële steun is Van Rijckevorsel in staat voor ieder individu een aangepast muziekinstrument te maken.

Zondag staan een groot aantal van deze unieke instrumenten op het podium, waaronder een blaaspiano, een zitdrumstel en een looppiano.

Hoewel de achtergrond van de muzikanten hetzelfde is, wil Van Rijckevorsel The Real Blue Band niet vergelijken met de bekende Jostiband. "Zij spelen bekende nummers, wij eigen werk. Ieder nummer, iedere sketch is uniek."

Bij de voorstelling Muziek met Jan en Alleman wordt nadrukkelijk de interactie met het publiek gezocht. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een zak met attributen waarmee muziek gemaakt kan worden. Acteurs van theaterwerkplaats Tiuri begeleiden de mensen naar hun plaatsen.

Van Rijckevorsel verheugt zich nu al op het slotnummer. "Dan staan er zo'n 125 artiesten op het podium. Echt gigantisch."

Volgens de muzikaal leider loopt de voorverkoop voorspoedig. Zo'n duizend kaartjes zijn al verkocht. Er zijn nog een paar honderd kaarten te koop voor tien euro. De voorstelling begint om 19.00 uur
Muziek_met_jan_en_alleman.jpg